POWIAT ŚREDZKI
Echo Średzkie

Przepis wielkanocny - pasta jajeczna

Przepis na pastę jajeczną fot.: em

Zobacz wszystkie zdjęcia w galerii

Uwielbiamy, gdy przysyłacie do nas kolejne ciekawe przepisy. Dziś w bardzo światecznym klimacie - pasta jajeczna. I znów było pysznie!

Nasza czytelniczka przysłała nam przepis swojej mamy na szybką i prostą pastę jajeczną. Do jej przygotowania będziecie potrzebować:

  • 10 ugotowanych na twardo jaj
  • 2 łyżki majonezu
  • do smaku pieprz i sól
  • można dodać świeży szczypior

Jajka gotujemy przez 10-15 minut. Po obraniu ich ze skorupek należy zetrzeć je na tarce o grubych oczkach. Doprawiamy do smaku i dodajemy majonez. I tak oto nasza pasta jest już gotowa.

Zrobiliśmy pastę i poczęstowaliśmy naszych kolegów z ekipy EM, owszem brakowało im tego szczypiorku jednak byli zachwyceni. Mamy nadzieję, że nie przyzwyczają się do takich luksusów i następny przepis zrobią właśnie oni.

Smacznego jajka!

em

REKLAMA